lauantai 21. maaliskuuta 2015

Kukkia oksiin

Viikko aikaa virpomiseen...

... olemme askarrelleet tyttöjen kanssa ison pinon kukkia. Kukat odottavat nyt oksiin pääsyä.Palmusunnuntain lähestyessä tulee aina ahdistava tunne, että taas pitäisi tehdä oksia virpomista varten. Useimmiten ahdistusta aiheuttaa idean puute, mutta onneksi tänä vuonna Taika-askartelulehti pelasti minut ahdistukselta. Pääsiäisnumerossa oli helppo ja kaunis narsissin ohje.

Toteutin narsissit vähän eri tavalla, joten laitan narsisseista muutamia ohjekuvia, mutta tarkempia ohjeita kukan loppuvaiheista löydät lehdestä.


Työvaiheet kukkiin:


1. Leikkaa kreppipaperirullan päästä noin 4 cm:n levyinen pala.


2. Avaa leikattua palaa ja aseta se pöytää vasten. Laita avatun suikaleen päähän käsi niin, että sormien välistä näkyy kreppipaperisuikaleen  ylempi reuna. Ota kynä ja paina kynän päällä näkyviä reunoja ryttyyn. Rypytyksessä auttaa se, että kreppipaperi on melko tiukalla sormien alla. Joten sormet kannattaa asettaa ensin vierekkäin ja sitten avata auki, niin kreppipaperi tasoittuu ja menee vähän kireämmälle.
 

3. Jatka rypyttämistä niin pitkään, että koko suikaleen toinen reuna on kauniisti rypytetty.


4. Leikkaa pitkä suikale noin 20-25 cm:n pituisiksi palasiksi.


5. Levitä liimaa tasaiseen reunaan ja ota askartelupunoksen pala. Laita punos suikaleen toiseen päähän ja kieritä suikaleen pää punoksen ympärille.


6. Lähde rypyttämään loppusuikale punoksen ympärille. Ota suikaleesta kauempaa kiinni ja vie se kohta lähelle toista kättä niin, että suikale menee ryppyyn. Painele rypytetty kohta hyvin kiinni kukan tyveen. Jatka rypyttämistä niin kauan, että koko suikale on rypytettynä.7. Anna kukan keskustan kuivua hyvin ennen kuin pujotat askartelupunokseen terälehtiä, se helpottaa huomattavasti terälehtien pujottamista. Tee kukan keskustoja useita kerralla.

8. Leikkaa kreppipaperista terälehdet. (Terälehtien tarkempi ohje löytyy lehdestä. )


9. Pujota ne askartelupunokseen lomittain.


10. Laita ensimmäisen päälle ja viimeisten väliin vähän liimaa. Rypistä hiukan kukan tyvestä.2 kommenttia:

  1. Voi kiitos! Ihanat kukat ja superselkeä ohje, näitä aletaan luokassa väkertää heti maanantaina!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Näitä päätyi meidänkin oksiin.

    VastaaPoista