keskiviikko 3. joulukuuta 2014

3. odotuksen päivä: joulutähtiä itsenäisyyspäiväjuhlan koristeeksi


Olemme askarrelleet muutaman viikon ajan ekaluokkalaisten kanssa joulutähtiä Taika -askartelulehdessä 10-11/2014 ollutta ohjetta muokaten. Valkeat joulutähdet tulevat koristeeksi koulun itsenäisyyspäiväjuhlaan. Joulujuhlaa varten on tehty valkoisten lisäksi myös punaisia kukkia.

Valmistelimme alunperin kukkiin liian isot keskustat, joten meidän piti keksiä uusi tapa toteuttaa kukka. Koulunkäynninohjaajamme keksi keinon pujoittaa lehdet niin, että ne pujotetaan kahdesta reiästä ja niitä ei solmita ollenkaan. Siten lehdet täyttivät enemmän keskustaa. Lisäksi teimme nahkalävistäjällä lisäreiät kukan keskelle ja pujotimme myös niihin lehdet. Näin malli muokkautui vähän erilaiseksi ja itseasiassa enemmän joulutähden näköiseksi.

Kukka takaa kuvattuna.


Tämän päivän ongelmanratkaisutehtävänä oli se, miten laitamme kukat nopeasti koristeeksi itsenäisyyspäiväjuhlaan. Sinitarralla kukkien kiinnittäminen ei onnistuisi, joten päätimme tehdä niille taustapahvit ja liimata ne niihin kiinni. Tautapahvi on sitten helpompi kiinnittää seinään. Tein taustapahvista lehtien muotoa mukailevan, näin se koristaa ja kehystää kukkaa enemmän.

Taustalehtien kaavat:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti