lauantai 20. joulukuuta 2014

20. päivä: Jokainen on mitalin ansainnut

Tänään odotus päättyi ja loma alkoi...

Joensuussa ensimmäisen luokan oppilaille ei jaettu todistuksia. Todistukset korvattiin arviointikeskusteluilla. Halusin antaa oppilailleni jotakin, joten päätin askarrella heille kortit. Mietin, että jokainen ekaluokkalainen on mitalin ansainnut ja tein heille jouluiset piparimitalit.

Piparimitali idean näin jollakin facebook -sivulla. Ne mitalit olivat oikeita pipareita. Itse en innostunut leipomaan, vaan muokkasin ideaa niin, että tein piparit askarrelen. Piparin keskusta on tehty kankaasta ja silitettävästä tekstiilifoliosta. Silitin kankaaseen kaksipuoleisen liimaharson ja leikkasin sitten kankaasta ympyröitä. Näin kangas ei rispaantunut ja sen liimaaminen silittämällä oli erittäin helppoa. Samalla silitin kiinni myös tekstiilifoliosta leikatut ykköset. Silitin aina kaksi mitalia yhtä aikaa, joten kortit syntyivät melko nopeasti. Lopuksi liimasin toiselle puolelle jouluntoivotukset ja koristelin kortit timanteilla ja hileliimalla.2 kommenttia:

  1. Olen nyt puoli tuntia selaillut blogiasi ja huokaillut ihastuksesta. Aivan ihania ideoita ja upeita toteutuksia! Olen itsekin luokanopettaja, joten täältä lähtee nyt monta juttua käyttöön meidänkin luokkaan. Kiitos näiden jakamisesta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihanasta palautteesta! On kiva kuulla, että ideoille on käyttöä :)

    VastaaPoista