keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Perhostilkuista koristeita paitaan ja pipoon

Olen toisella lomaviikolla käyttänyt päivittäin aikaa ompeluun. Ompelin yhtäaikaa kuutta vaatetta. Yritin tehdä ompelukset niin, että lankoja ja neuloja tarvisi vaihdella mahdollisimman vähän, joten työt valmistuvat nyt vähitellen valmiiksi.

Tässä olisi ensimmäiset valmiit työt, t-paita ja pipo:Näissä vaatteissa käytin perhosmekoista yli jääneitä tilkkuja koristeena. Ompelin ensin paidan ja pipon mustasta trikoosta. Paidan kaavana käytin Ottobren 1/14 lehdestä löytyvää t-paidan kaavaa. Kaava on kokoa 134, mutta on hyvin reilu mitoitukseltaan ja sopii hyvin meidän tytölle, joka käyttää 140/146 vaatteita. Muokkasin t-paidan kaavaa niin, että tein paidan takaosan helmasta pidemmän. Pipon tein yksinkertaisesta kankaasta soveltaen Taika-askartelulehdessä ollutta ohjetta.

Kiinnitin perhoset valmiisiin vaatteisiin kaksipuoleisella liimakankaalla. Tämän jälkeen silitin nurjalle puolelle tueksi tukikangaspalat. Tukikankaiden lisäksi käytin vielä työn alla kaavapaperia. Olen itse huomannut, että trikoo venyy helposti kirjoessa ja työstä tulee kupruileva. Venymistä ei tapahtu niin paljon, kun paperi on ompelun alla.

Paita oli tänään jo kovassa käytössä, hyvin näytti toimivan...

Alimmaisessa kuvassa Tialla on samalla  t-paidan kaavalla tehty mekko. Pidensin paidan kaavan helmaa noin 20 cm ja levensin helmaa noin 5 cm molemmista laidoista. Sitten piirsin sivusaumat viistosti kapenemaan vyötäröä kohti. Mekossa on kankaana Kestovaippakaupasta ostettu viskoositrikoo -kangas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti