lauantai 19. huhtikuuta 2014

Kortteja äideille

Servettiaskartelut jatkuu... askartelin serveteistä kortteja äitienpäivää ajatellen. Korttien tytöt on leikattu tai revitty serveteistä ja liimattu decoupage -lakalla paperiin tai kartonkiin kiinni. Käytin korteissa pastellisävyisiä papereita ja kartonkeja, pitsiä, sydämiä ja perhosia, näin korteista tuli hempeempiä kuin isälle tehdyistä korteista. En laittanut kaikkiin kortteihin onnittelutekstejä, jotta voin käyttää kortteja muuhunkin tarkoitukseen.


Aloitin tämän kortin tekemisen niin, että liimasin ensin servetistä leikatun tytön piirustuspaperille. Työn kuivuttua leikkasin tytön piirustupaperista irti ja jätin leikatessa pienet valkeat reunat kuvan ympärille. Liimasin tytön vaaleanvioletille kartonkipalalle, jonka reunat olin jo aiemmin tummentanut töpötellen kevyesti ruskeaa akryylimaalia. Kuvan isot perhoset on tulostettu täältä. Pienemmät perhoset on tehty kuviorei'ittimellä. Pilkkukartonki on omasta kierrätysmateriaalivarastosta.

Tässä kortissa liimasin tytön suoraan pilkulliselle pahville. Pahvi kärsi vähän liimasta ja jäi suttaiseksi pinnasta. Tämä olisi kannattanut tehdä myös ensin piirrustuspaperille. Iso perhonen on tulostettu yllä olevasta linkistä. Valmistin lentelevän perhosen jo aiemmin jakamani ohjeen mukaan.
Tässä kortissa tyttö on liimattu ensin pilkulliselle pahville ja sitten sen reunat on leikattu kuvaa mukaellen. Pilkut näkyvät himmeästi kuvan läpi. Pohjapahvina on paspis -pala (Passepartout -pahvin pala), joita saa edullisesti taulujen kehystämöistä. Kortista löytyy taas tulostettu ja rautalankojen avulla muoltoiltu perhonen (linkit löytyvät ylempien korttien teksteistä).

Tässä kortissa servetistä revitty tyttö on liimattu ekokartonkipalaselle. Revin servetistä isomman palasen, joten servetti teki taustasta osittain utuisen. Vahvistin tytön ääriviivoja valkealla akryylimaalilla. Töpötin  valkeaa akryylimaalia myös kortin reunoille. Pohjana on paspispahvin palanen.

Servettiaskartelut jatkuvat seuraavaksi ompelun merkeissä. Ajattelin ommella serveteistä äideille lahjat. Kävin jo ostamassa hempeitä pitsejä ja nauhoja koristeeksi. Löysin samalla kaupasta ihania vinonauhoja. Odotan vain hetkeä, että pääsen askartelemaan ja ompelemaan niistä jotain suloista... ehkäpä jo huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti