keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Kuvataidetta isompien kanssa


Lentokoneita

Tutkimme kuvia, millaiselta taivas näyttää auringonlaskun aikaan ja maalasimme taustapaperiin laveeraamalla auringonlaskun.

Piirsimme erilliselle paperille lentokoneet. Väritimme ne vesiväreillä maalaamalla ja työn kuivuttua rajasimme mustalla tussilla. Lopuksi leikkasimme ja liimasimme lentokoneet taustapaperiin.


Perpekstiivioppia, yksi pakopiste

Piirsimme A3 kokoiselle mustalle paperille valkealla puuvärillä yhden pakopisteen avulla tien ja taloja. Työ leikattiin horisonttia ja kattoja myötäillen. Valmistimme laveeraamalla taustapaperin, joka liimattiin kaupungin taakse.


Kirsikkapuun oksa ja viuhka

Yhdistimme kaksi harmaata A3 kokoista paperia lyhyemmiltä sivuilta yhteen. Maalasimme musteella ohutta sivellintä käyttäen koko paperin pituisen oksan. Kukat maalattiin peiteväreillä sormella maalaten.

Kuivunut työt taiteltiin viuhkaksi ja sidottiin alhaalta yhteen silkkinauhalla. Silkkinauhaan kirjoitettiin Japanin kielellä äiti, koska työt annettiin äideille äitienpäivänä.


5 kommenttia:

 1. Tosi hieno tuo lentokonetyö. Minkä ikäisten oppilaiden kanssa teit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teetin lentokoneet oppilailla, kun olin sijaisena. Muistaakseni oppilaat olivat viidesluokkalaisia. Heillä oli ollut fysiikassa lentokoneisiin liittyvä kappale ja teimme aiheeseen liittyvän työn.

   Poista
 2. Kivoja ideoita. Oppiaineen nimen voisi kuitenkin päivittää. Kuvaamataitoa on opetettu viimeksi 1990-luvulla ja koulussa se onkin nykyisellään nimellä Kuvataide :)

  VastaaPoista