maanantai 7. heinäkuuta 2014

Kerhokassin ompeluohje KäsRiikan tapaan

Kassin ompeluohje on tarkoitettu kaikkien käyttöön, mutta toivon, että et käytä ideaa omana ideana. Tämä on KäsRiikan kehittelemä idea :)


Tarvikkeet:

- kangasta 55 x 35 cm:n kokoinen pala,
- vinonauhaa n. 2 metriä,
- 2 x 32 cm pituiset kantokahvat ( esim. reppunauhaa, maton kanttaukseen käytettävää nauhaa) ja
- kristallimuovia

Kerhokassin työohje:
 1. Ompele ensin nimilapputasku. Ohjeen löydät täältä
 2. Leikkaa kankaasta 55 x 35 cm kokoinen pala. 
 3. Merkitse kankaan ylälaitaan keskikohta.Mittaa myös nimilapusta keskikohta ja aseta se kassin keskikohdan kanssa vastakkain niin, että nimilappu tulee 7cm:n päähän työn ylälaidasta.
 4. Mittaa ja merkitse raidan kohta 10 cm:n korkeuteen työn alareunasta.
 5. Aseta vinonauha merkkien yläpuolelle ja kiinnitä se nuppineuloilla kiinni.

 6. Tikkaa nimilappu ja nauha kiinni suoralla ompeleella ommellen mahdollisimman läheltä reunoja. Leikkaa yli menevä vinonauhan pää pois.
 7. Ompele työn ylälaitaan vinonauha niin, että avaat sen ja laitat nauhan ja kankaan oikeat puolet vastakkain. Aseta nauhan avonainen reuna työn yläreunaa vasten. Ompele nauha kiinni suoralla ompelella paininjalan etäidyydeltä.
 8. Käännä vinonauha työn taakse ja tikkaa nauha kiinni työn oikealta puolelta ommellen. Ompele läheltä nauhan reunaa.
 9. Aseta työn sivureunat vastakkain niin, että nurjapuoli jää sisälle. Ompele sivusauma kiinni suoralla ompeleella paininjalan etäisyydeltä reunasta.
 10. Käännä työ nurinpäin ja avaa sauma hyvin. Ompele sivusauma uudelleen suoralla ompeleella 1 cm:n päästä reunasta. Näin edellinen ommel jää uuden sauman sisään.
 11. Merkitse nuppineulalla sivulla oleva taitos (= keskietu). Aseta ommeltu sauma keskiedun kanssa vastakkain, näin sauma jää keskelle työn taakse. Ompele työn alareuna suorallaompeleella kiinni. Huolittele alareuna siksakilla. 12. Ota työn alanurkista kiinni ja vie sivusaumat pohjasaumaan kiinni. Mittaa kuvan tapaan nurkista 3 cm:n päähän merkit ja piirrä niiden välille viiva. Ompele viivoja pitkin. Näin kassiin syntyy pohja.
 13. Merkitse kassin ylälaitaan keskietu nuppineulalla. Käännä työ oikein päin.


 14. Mittaa kahvoille paikat keskikohdasta 4 cm:ä sivuille päin ja merkitse kohdat neuloilla.
   
 15. Mittaa vinonauhan alareunasta 2 cm: alaspäin ja merkitse kohta.
 16. Leikkaa nauhasta kaksi 32 cm:ä pitkää nauhaa kantokahvoiksi ja taita nauhojen päihin 1 cm:n taitokset. Aseta nauhojen päät merkittyihin kohtiin ja kiinnitä neuloilla kiinni.
 17. Ompele kahvojen päät kiinni suoralla ompeleella ommellen kahvan pään reunoja ja työn ylälaitaa pitkin. Tee vielä vino ommel vahvikkeeksi.
 18. Tee kassiin nimilappu kartongista.
 19. Nyt kassi on valmis käytettäväksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti