torstai 29. toukokuuta 2014

Vanhoista vihkonkansista kortteja

Vihdoin ja viimein pääsin koneelle päivittämään tämän jutun...

Tyttärelläni oli kova halu muistaa jokaista aikuista, joka työskentelee hänen luokassaan. Päätimme ostaa heille suklaalevyt ja tutkin, millaisia kortteja suklaalevyille on tehty. Aikani pähkäiltyä mieleeni tuli vanhat vihkonkannet, joilla ajattelin päällystää suklaalevyt ja tehdä niistä samalla kortit. Korteista muokkaantui siinä askarrellessa tällaiset.


Kortti sisältä: Kirjoitusta varten liimasin ruutupaperin palan ja piirsin marginaaliviivan. Suklaalle on oma tasku, johon sen voi pujottaa.

Tein kolme Suklaalevy-korttia. Sidoin ne eritavoin kiinni.

Illalla koristelin kortteja vielä ääriviivatarroilla.

Suklaalevykortin tekeminen:
 1. Leikkaa A4-kokoisesta vihkosta niin iso pala kuin siitä saa leikattua (n. 20,5 x 20,5 cm). Yhdestä vihkosta saa kaksi korttia. Lisäksi tarvitset A4 kokoisen kartongin ja kaksi 7 x 10 cm kokoista kartonkipalaa.
 2. Käännä ruudullinen paperi nurin päin ja liimaa pienet suikaleet kuvan mukaisesti molemmin puolin reunoja kiinni.
 3. Liimaa A4-kokoinrn kartonki ruutupaperin nurjalle puolelle kiinni niin, että muut sivut ovat kohdikkain, paitsi siivekkeiden välissä olevan sivut.


  4. Aseta suklaalevy päälle ja taita pienet siivekkeet suklaalevyn päälle ja levitä niiden päälle liimaa. Taita isompi siiveke niiden päälle. Leikkaa ylimenevät kulmat viistoksi.


  5. Tulosta ja leikkaa vihkon kanteen nimelle lappu. Leikkaa ja liimaa ruutupaperista kortin sisälle paperi. 
  6. Koristele kortti tarroin ja kirjoita viesti.
  7. Sido kortti kiinni nauhalla.


   

2 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Lisää on tulossa. Sain ystävältäni kasan vanhojen vihkojen kansia. Ne ovat aivan ihania. En meinaa raaskia käyttää niitä :)

   Poista