lauantai 3. toukokuuta 2014

Ommelluksia

Löysin tammikuussa Ommellisen -sivut ja ihastuin hänen tekemiin paitoihin ja tunikoihin niin kovasti, että siitä jäi itselleni halu kokeilla ommella jotain itselle. Hankin kirjastosta Joka tyypin kaavakirjan lainaan ja seurasin Ommellisen ohjeita kaavojen muokkaamisessa. Kaavojen muokkaaminen omanlaiseksi sai minut innostumaan tekemisestä todella paljon. Näin ompelemiseen tuli ihan uusi ulottuvuus, oli hausaa jännittää, millainen lopputuloksesta tulee.

Ensimmäisen paidan tekemisestä on nyt muutama kuukausi ja nyt on takana seitsemän erilaista paitaa. Kaksi odottaa jo leikattuna ompelemista. Tänä aikana olen löytänyt itsestä ihan uuden puolen, selailen netissä kangaskauppoja ja tilailen itselleni kankaita. Lisäksi olen hankkinut itselleni omaksi Joka tyypin kaavakirjan ja metsästän parhaillaan sen toista osiota.

Olin ennen sitä mieltä, että itselle on turha ommella, koska vaatteet jää kuitenkin käyttämättä. Mutta nyt olen erimieltä, on ollut huippua saada itselle sopivia vaatteita. Vaatteet ovat sopivia niin ylä- kuin alaosasta ja kaiken lisäksi ovat sopivan pituisia. Tai jos ei ole niin sitten vain muokataan lisää :) Kannattaa kokeilla!


Tämä paita valmistui viime viikolla. Paita on tehty Ommellisen Kaulustunikan -ohjeella. Helmaosaa en leventänyt vaan tein siitä vartaloa myötäilevän. Kaulusta koristaa pitsivetoketju. Kankaan ostin Kestovaippakaupasta.

Tässä kuvassa on ensimmäinen versio ylläolevasta paidasta. Tähän paitaan tein sivuihin ja hihoihin rypytykset. Paita on ollut kovassa käytössä. Harmi vain, että kangas meni jo ensimmäisissä pesuissa nyppyiseksi. Kangas oli Eurokankaasta hankittua.

Ompelu on ollut tämän vuoden hittijuttu minulle ja olen ommellut kaikenlaista. Yritän käyttää kaikki tilkut hyödyksi. Raitakankaastakin jäi pieniä paloja yli, joten niistä tein tämän päivän synttäreille lahjoja.

Tein pannan aiemmin julkaisemani ohjeen mukaan. Pipo on tehty nyt yksinkertaisena ja tein alareunaan parin sentin käännöksen. Lippispipo on tehty noshshopin lippiksen kaavalla, jonka sain kankaiden yöstä. 
Kuviot pipoihin on tehty hopeasta tekstiilifoliosta leikaten ja silittäen. Vahvistin kuviot tikkaamalla, jotta ne kestäisivät paremmin kulutusta ja pesua.


2 kommenttia:

 1. Ihania paitoja! Ja eikös olekin aivan mahtavaa, kun visioi jostain upeasta kankaasta jotain ja ykskaks saa käyttää siitä itse tekemäänsä vaatetta!

  Tuo lippis on myös tosi kiva, täytynee itsekin testata kaavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle vaateideoista ja hienosta blogista sekä selkeistä ohjeista, ilman niitä en varmaan ois innostunut tekemään paitoja. Moni muukin ompelu ois jäänyt varmaan tekemättä. Kivaa on ollut ommella!

   Poista