lauantai 17. tammikuuta 2015

Vanhoista paitapuseroista osa 2: säilytyslokerikko

Tein aiemmin isälleni tyynynpäällisen hänen rakkaista paitapuseroistaan. Säätin silloin yli jääneet tilkut ja päätin tehdä niistä hänelle joululahjan. Tilkuista syntyi aatonaattona säilytyslokerikko lehdille, kaukosäätimille ja kynille. Suunnitelin lokerikon niin, että se sopii niin keinuun kuin nojatuoliin.

Keinuun lokerikko pujotetaan käsinojan aukosta ja kiinnitetään kiinni tarranauhalla.
Tässä on kuva työstä kokonaisuudessaan:

Työ etupuolelta: Ompelin ensin taskut ja sitten tilkut työn yläosaan. Vanhojen kankaiden elävyys toi haastetta ja ihan suoraan en tilkkuja saanut. Joitakin kankaita tuin tukikankaalla.
Lokerikko nurjalta puolelta. Työn alalaidassa on kaksi raitaa paidoista, jotta lokerikossa on säätövaraa ja valkea kangas ei tule näkyviin alalaidasta. Valkea lakanakangas on lasten vauvalakanoista. Nurjalla puolella on myös tarranauhat lokerikon kiinnittämistä varten. Etu- ja takakappaleen välissä on tukihuopaa tukena.
Raitojen yläpuolelle ompelin tarranauhapalat (karkeampi puoli tarranauhasta).
Ja toiseen päähän työtä ompelin pitkät tarranauhapalat (pehmeämpi puoli tarranauhasta), jotta lokerikkoa voi säätää eri kokoisiksi ja lokerikko sopii erilaisiin tuoleihin. Ompelin tarranauhat ennen kuin yhdistin etukappaleen takakappaleeseen. Näiden tarranauhapalojen takana on taskuosa.
 
Tässä kuvassa lokerikko on säädettynä tiukemmalle ja alla oleva raita näkyy.
Jouduin joulun jälkeen ompelemaan vielä uudet tarrapalat työn alanurkkaan, 
jotta lokerikko istui paremmin isän nojatuoliin.

Tilkkuja jäi taas yli... mitähän seuraavaksi... varmaankin rusetti :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti