perjantai 18. syyskuuta 2015

Sulkia

Ensimmäisten kertojen käsityöksi valitsin sisustussulkien tekemisen.

Löysin ohjeen sulan tekemiseen Pinterestistä. Käyttämäni ohje löytyy täältä.

Muokkasin ohjetta niin, että käytimme sulan keskustassa oksia. Leikkasimme villalangat niin, että kieritimme niitä voirasian kannen ympärille ja leikkasimme ne yhdestä kohtaa poikki. Näin lankoja tuli nopeasti iso pino. Tämän jälkeen sidoimme tavallisella solmulla kaksi lankaa kerrallaan oksaan kiinni. Kun langat oli sidottu, asettelimme sulat muovipussin päälle ja sivelimme niihin vesi-EriKeeperiseosta. Tämän jälkeen muotoilimme lankoja sulan muotoon. Töiden annettiin kuivua parin päivän ajan. Lopuksi niiden reunoja siistittiin.
6 kommenttia:

 1. Loistava idea, tulee samalla harjoiteltua tuota tuikitärkeää ja monelle vaikeaa solmun tekemistä. Kiitos tästä!

  VastaaPoista
 2. Vau! Millä luokka-asteella tekijät olivat?

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia! Sulat ovat näyttävä,helppo ja halpa askartelu. Tein ne viidennen luokan kanssa, mutta varmasti onnistuisi pienempienkin kanssa.Työläin vaihe oli selkeästi solmiminen, koska solmuja sai tehdä aika paljon. Solmimista auttoi se, että kepit teipattiin pöytään kiinni niin, että sidottava osa oli pöydän ulkopuolella. Jotkut oppilaista pitivät työtä jalkojen välissä.

  VastaaPoista
 4. Näyttää hienolta! Miten teit vesi-erikeeperseoksen? Oliko millainen suhde liimaa ja vettä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa suhdetta, koska tein seoksen ilman mittoja. Vettä saa olla melko paljon. Tein kaksi seosta ja huomasin, että se missä oli enemmän vettä, toimi paremmin. Silloin ei jäänyt kuivumisen jälkeen niin paljon ympärille liimajälkiä. Itse mietin jälkikäteen, että liimaa varmaan riittäisi tosi pieni määrä, koska siveltimetkin kovettuu kivikoviksi, jos niihin jää hiukankin liimaa :)

   Poista