sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Kännykästä löytyneitä kuva -aarteita

Kännykästä löytyi kuvia viime vuonna tehdyistä töistä. Kuvia pitää katsoa tarkkaan. Taustalta löytyy useampi idea. Laitan ideat jakoon, jos vaikka niille olisi muillakin käyttöä.

Kuvissa on töitä, joihin olen saanut ideat Pinterestistä ja yhteen työhön sain idean tyttöni koulussa tehdystä kuvistyöstä. Lisäksi kuvissa näkyy myös pari ihan omaa ideaa.

Olen pohtinut kovasti, että laitanko blogiini vain omia ideoitani vai jaanko myös muualta saatuja ideoita. On vaikea rajata, mikä on omaa ja mikä toisen, koska maailma on täynnä ideoita ja ideoista syntyy koko ajan uusia versioita.

Itselläni on se linja, että haluan ja yritän kertoa, mistä idea on lähtöisin. Useimmitenhan idea muokkautuu omaksi, mutta on kiva kertoa idean alkuperä. Itselleni omat ideat ovat tärkeitä, koska niihin on käyttänyt paljon aikaa ja nähnyt vaivaa. Ideoita on kiva jakaa ja on myös kiva nähdä, että niitä käytetään. Toivoisin kuitenkin, että jos käytätte blogissa jakamia ideoitani niin, idean tai ohjeen alkuperä mainittaisiin jutuissa.

Mutta nyt aarteisiin, joita kännykästä löytyi...

...Omenat, joissa luikertelee iloiset omenatoukat

Idea tähän askarteluun löytyi Pinterestistä. Sovelsin ideaa jonkin verran.

Leikkasimme kartongista kolme omenaa. Päälimmäiseen omenaan leikkasimme valkeasta paperista omenan sisuksen. Sisukseen piirrettiin siemenet. Ensimmäisen luokan oppilaiden kanssa omenat ommeltiin käsin yhteen. Eskareiden kanssa taisin oikaista niin, että laitoimme ne kiinni nitojalla. Sitten teimme omenaan rei'ittäjällä reiät, joihin pujoteltiin kiemurtelemaan askartelupunos. Askartelupunoksen toiseen päähän laitettiin pääsksi maalattu ja koristeltu massapallo. Ripustuslankaan leikattiin kaksinkertainen lehti, joka aukaistiin auki.Tupsupöllöt ja lepakot

Tämäkin idea löytyi Pinterestistä. Ideaa on muutettu niin, että teimme mahan tai selän kirjavaksi. Lisäksi leikkasimme pöllöille myös siivet ja pyrstöt.

Alemmassa kuvassa pöllöjen takaa näkyy myös lepakot, jotka askartelimme roikkumaan verhotankoon. Niistä minulla ei  ikävä kyllä ole parempaa kuvaa. Mallikappale löytyy varmaankin työpaikalta. Lepakkoon sain idean kuvasta, jossa pehmolelulepakko roikkui pää alaspäin verhotangossa. Kartonkiversio on oma idea.Tämän kuvan takana näkyy Aarrekartat. Aarrekartat on itse kehittelemä idea karttamerkkien opetteluun. Samalla, kun opetin oppilaille karttamerkkejä piirsimme merkkejä paperiin ja käytimme kartoissa käytettäviä värejä. Lopuksi työhön piirettiin punaisella aarteen paikka ja reitti. Teimme kartoista vanhan näköisiä niin, että ennen piirtämistä revimme paperin reunat ja  piirtämisen jälkeen rypistelimme paperin.

Siilityö

Tämä työ löytyy aikaisemmista jutuistani. Syksyn lehdet

Tämän idean nappasin tyttöni kuvistöistä. Lehtien ääriviivat ja suonet piirettiin ruskealla vahaliidulla. Välit maalattiin syksyn väreillä. Aluksi värejä sekoitettiin yhdessä ja aina yhdellä sekoituksella maalattiin yksi väli. Loput välit lapset saivat maalata omilla sekoituksillaan. Kun lehdet olivat kuivat, ne leikattiin irti ja liimattiin mustille papereille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti